Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Belediye Başkan Sarı: Erdek, artık lahmacun-pide turizmi anlayışından kurtulmalıdır”

Belediye Başkan Sarı:   Erdek, artık lahmacun-pide turizmi anlayışından kurtulmalıdır”

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, geride bıraktığımız yaz aylarında, Erdek'in sahil bandındaki işgaliye ve işporta olaylarının

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, geride bıraktığımız yaz aylarında, Erdek’in sahil bandındaki işgaliye ve işporta olaylarının yoğunluğuna değinirken, “Ancak gelecek yıl bu olumsuzluklar kesinlikle yaşanmayacaktır” dedi. Turizm ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Sarı, kendisinin göreve gelir gelmez, hemen olumsuzluklara müdahale etmeyi doğru bulmadığını vurgularken, “Ben, gestapo değilim” dedi. Ancak, geçtiğimiz yaz aylarında, sahil bandının linç edildiğini öne süren Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
“Sahil bandındaki yeşil alanlara bile sandalye, masa atılarak adeta çadır anlayışı yapıldığına inanamadım. Faytonlar, ilçeyi at pisliği içinde bıraktı. Erdek turizmini işte bu zihniyet geriletiyor. Sözüm ona, 2007 yılında ‘turizm bölgesi’ ilan edildik. Bu zihniyet, bu kafa yapısı değişmedikçe turizm de gelişmez. Erdek, 30 yıl önce yarattığı turizm marka değerini yitirdi. Turistik tesislerimizin hiçbirinin Turizm Bakanlığı belgesi yok. Hepsi, belediyenin denetimine bağlı.
25-30 yıldır kendilerini yenilemek için hiçbir yatırım yapmıyorlar. Birçoğu ruhsatsız. İstesek, birçok tesisin kapısına kilit vurabiliriz. Ancak bunu yapmayı düşünmüyoruz.” Artık tur operatörsüz ve internetsiz turizmin gerçekleşemeyeceğinin altını çizen Sarı, “1999 yılındaki başkanlık dönemimde Erdek’e, dünyanın en önemli tur operatörlerinden ‘Öger Tur’u getirdim. Erdekli turizmcilerin ilgisizliği nedeniyle bir yıl sonra Erdek’ten vazgeçti. Erdekli turizmciler, turizmi artık doğanın iki nimeti olan deniz ve güneşten çıkarıp, hizmete önem vermelidir. Yoksa bu iş düzelmez” diye konuştu.

Sarı, “Herkes Erdek’te turizmin yeniden ayağa kalkmasını belediyeden bekliyor. Böyle iş olmaz. Ben, asamı dokunduracağım ve her şey düzelecek! Ben, sihirbaz mıyım? Sektörde yer alan herkes el ele vermezse Erdek turizmini daha da kötü günler bekliyor. Artık lahmacun-pide turizminden vazgeç meliyiz” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false